luni, 6 octombrie 2008

putin entuziasm

Ieri cautam ceva intr-un peisaj tomnatic cu ploaie si mult frig...cautam ceva care sa ma entuziasmeze, sa nu simt deja ca s-a instalat o rutina asupra vietii bruxelleze care devine din ce in ce mai apasatoare ca insasi vremea de afara.
Un episod dintr-o zi banala ca oricare alta...mergi la super market si faci cumparaturi.Supermarketul este inchis pentru ca e greva si nu circula nici un mijloc de transport.Asa ca nici cei care lucreaza la supermarket nu au avut cum sa ajunga azi la munca(sau la job, cum prefera fiecare:)). Langa acest supermarket mai exista unul, un gen de alimentara, a unui arab.O sticla de 1 l de apa plata si un tic-tac de scortisoara(yummy) costa 2, 15 euro. Nu mai conta pretul.Ajungi la casa si-ti dai seama ca ai uitat banii acasa.Spui ca revii in 10 min cu banii, si daca poate sa-ti tina produsele la casa ca sa nu mai faci inca o data turul magazinului. Insa, vanzatorul spune ca poti sa le iei si sa ii aduci banii maine.Ii spui ca revii in 10 minute.
Te intorci insa dupa ce iei banii de acasa si ii duci.Vanzatorul zambeste si spune ca nu trebuia sa revin astazi.Stia ca o sa vin maine.
Se intampla in Bruxelles.Ma gandesc daca asta se poate intampla si in Romania.
O concluzie pentru ziua de astazi este ca..Sursa entuziasmului se gaseste in lucrurile marunte. Insa unii nu vad mai departe de ceea ce a aparent si iluzoriu.

Niciun comentariu: