marți, 13 ianuarie 2009

Linistea contrariilor

Ai stat vreodata si te-ai intrebat ce inseamna cu adevarat linistea?de unde vine si unde se duce?Nimeni nu sta sa se interogheze asupra lucruriilor marunte si aparent simple.O avem, si de ce am vrea sa stim mai mult in ceea ce o priveste. Unii stau insa sa se intrebe asupra formelor pe care le poate capata linistea...eu fac parte din categoria celor din urma, pe principiul ce-am avut si ce-am piedut, si in cautarea linistii perfecte(inca sper sa existe!!!), voi continua cu o analiza mai degraba antropologica a conceptului sus amintit:
-"linistea" serilor din cismigiu, cand freamatul naurii se contopea cu cel al copiilor si al pasarilor pana la retragerea completa din peisaj; era o liniste aparenta intrucat inauntru adevarata liniste se facea simtita:linistea muzicii unei soprane, linistea unor melodii reluate la nesfarsit transpuse in linistea unui pian care era intotdeauna prezent pentru a transpune in acordul notelor sale ceea ce auzea;cateodata linistea aparenta era putin bulversata de sunetul farfuriilor sparte venite de la un etaj de mai sus;
-"linistea" de pe Calea Mosilor;nopti incarcate de sunteul sirenelor de politie, salvare, masini...lucrari urbane.Devenea linistea asumata, intrucat nu mai auzeai nimic foarte curand;
-"linistea" serilor din Drumul Taberei;seri pline de freamatul copacilor care bateau la geam...linistea se arata dupa mult timp sub adevaratul ei chip; pana la urlete si tipetele nevestei batute cu un etaj mai sus.... sa fi fost insa cea mai apropiata forma de liniste traita?
-"linistea" serilor bruxelleze-galagia masinilor care gonez haotic in toate directiile, sunete de sirene, salvari, politie...pisica care miorlaie alaturi... sa fie asta cea mai indepartata forma de liniste traita?
Acum este "liniste"...pentru cateva secunde mi se pare ca intr-adevar s-a asternut "linistea"...este insa doar o liniste a contrariilor; definitia conceptului de liniste isi are originile nu in efectul produs ci in persoana celui care o cauta, sub ce forma o cauta si mai ales unde o cauta...

4 comentarii:

Anonim spunea...

Sincer nu am inteles ce vrei sa spui prin linistea contrariilor?!? sa fie oare mai degraba antiteza intre o liniste perceptibila si de dorit respectiv o "neliniste" atat interioara cat si exterioara perena??
Oricum ma bucur ca ai revenit in comunitatea blogerilor!

little sue spunea...

uite ca ai exprimat prin cuvinte mai simple ce vroiam sa zic...antitezele din capul meu isi gasesc mai greu transpunerea prin cuvinte:)
imi revin curand...

little sue spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
little sue spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.